Stages

Mijn eerste stage was bij Atelier Rick Tegelaar (augustus 2015 - januari 2016). Als stagiair was ik verantwoordelijk voor allerlei, zeer uiteenlopende zaken. We hebben de watertoren (een gezamenlijk ontwerp met architect Arno Geesink) opgebouwd op Vlieland. We hebben een lamp ontworpen en daarvoor het glas geblazen (zie video hieronder). We hebben keihard gewerkt om de vier exposities op de Dutch Design Week af te maken.

De stage bij Rick Tegelaar was erg leerzaam, niet alleen op ontwerp-vlak. Ik heb ook veel geleerd over contact met leveranciers, het ondernemerschap en de samenwerking met andere ontwerpers.

 

Mijn tweede stage, in het derde jaar, was bij Arco Meubelfabriek in Winterswijk. (februari - juli 2017) Ik heb daar vijf maanden stagegelopen op de afdeling Product Ontwikkeling. Daar heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van diverse tafels, daar staat Arco immers bekend om.

Eén van de projecten waar ik een groot aandeel in heb gehad is een samenwerking met het merk Really. Ik heb veel geëxperimenteerd met het composiet wat zij hebben ontwikkeld. Dit project is gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan.

Mijn verdere werkzaamheden waren zeer divers verspreid over alle facetten van het ontwerptraject. Van het schetsen van nieuwe tafels, tot het uitwerken van montagehandleidingen van bestaande modellen. Ook heb ik meegewerkt aan een aantal projecten voor het hoofdkantoor van Apple.

 

© 2018 - Marin de Vree